Maaliskuu!
Mainiota maaliskuuta, ystävät!
Se ois maaliskuu eli virallisesti kevät, eiks ni? Askel lähempänä kesäsesonkia ja aurinkoisia herkkuhetkiä Porinnan kannella. Mikä on se herkku mitä odotat eniten? Onks se joku näistä blogin kuvista?
Mut mitäs sit ku kevät on lusittu? Me tähdätään edelleen siihen, että meidän terassilla voidaan viettää keskikesän juhlaa tai vaikka juhannustansseja ja ehkä jopa löytää se oma ihana juhannusheila. Mitään päivittelyjä tai uusia käänteitä ei ole luvassa remonttiin liittyen, muuta kuin että homma etenee. Keittiössä meillä ollaan laitettu kuitenkin jo ”viisaat” päät yhteen ja kesämenu alkaa olemaan valmis, vielä kuitenkin toiveita ehtii esittää niistä ultimaattisista lemppareista. Klassikoksi muodostunut ahven on painettu jo listalle, mitään paineita ei kuitenkaan haluta asettaa KalaValtaselle (eipä).
Niinpä, tiestitteks sitä et meidän ahven on ihan oikeesti tosta läheltä. Siideriahven kavereineen ui Porinnan keittiöön KalaValtasen kautta. Valtasen perhe kalasteli lähivesillä jo 1800-luvulla, aikamoista! Vaikka noin 80% Suomessa myytävistä fisuista onkin tuontikalaa (joku hesarin juttu), pyritään me hyödyntämään aina mahdollisuuksien mukaan paikallisuutta ja lähituotantoa, myös muissa raaka-aineissa ja palveluissa. Mansikatkin me haetaan Porin torilta!
Mutta ihan kohta on kesä ja päästään taas nauttimaan Porinnan herkuista ja maisemista. Kesähän on yhtä juhlaa meillä täällä Suomessa! On juhannusta, festareita, häitä, rippijuhlia, valmistujaisia ja kaikenlaisia juhlallisuuksia joka lähtöön, mutta mitä niissä vois juhlavieraille tarjoilla ja tehdä vaikutuksen? Nappaa tästä resepti ja surauta Porinnan raikas frozen strawberry margarita kesän kaikkiin juhliin! Samalla saat pienen varaslähdön nauttimaan Porinnan kesäherkuista!
p.s meilläkin voi juhlia järjestää, laita vaikka pullopostia! porinna @ minikai.fi
p.s.s meidän terassilla oli viime kesänä 85 istumapaikkaa, mahtaako uusi terassi tuoda lisää paikkoja?
Fair winds and following seas, Porinna!